fredag 16. mai 2008

16. Mai ”Vandre i lyset slik som Han er lys”

Nådesbudsskapet virker altså slik i oss at vi både ønsker å vite hva Jesu vilje er og praktisere denne gode vilje. ”Gud er den som virker i oss både å ville OG virke til Hans gode behag” sier jo Filipperbrevet 2:13. Nådesbudskapet drar oss altså alltid til KRISTUS. Til alt hva Kristus sa, gjorde og lærte (Matt.28:20). Vi ønsker å leve i lyset med livene våre, både innfor Gud og mennesker. Vi er lysets disipler. Vi er lysets barn. Lyset er i oss og vi er i Ham. ”Og den som sier at han blir i ham, han er også skyldig til å vandre slik som han vandret” (1.Joh.2:6).

Å vandre i lyset er altså synonymt med å vandre i Kristus. Å vandre i Kristus blir da synonymt med å vandre et liv i lyset. Dette er en viktig sannhet å få med seg. Som Kristne er det altså umulig å ikke ville leve i lyset med livet sitt. Joh 8:12 sier jo: ”Igjen talte Jesus til dem og sa: Jeg er verdens lys! Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys”. Og Ef 5:8-10 som sier ”Dere selv var jo en gang mørke, men nå er dere lys i Herren. Vandre som lysets barn! For lysets frukt består i all godhet og rettferdighet og sannhet. Prøv da hva som er til behag for Herren”.

Som vi så i gårsdagens andakt er vi ikke redde for å leve et liv i lyset. Vi vet jo at Herren har tilgitt synden og har lovet å aldri fordømme oss så lenge vi holder fast ved Jesus (Rom.8:1). Men hvorfor skal vi vandre i lyset? Hvorfor bry seg om å leve et liv i Kristuslikhet når Herren likevel tilgir synd og ikke fordømmer?

Disse spørsmålene har minst tusen svar. For det første ærer det Gud at vi vandrer i lyset. For det andre har vi en natur som ikke greier noe annet (1.Joh.3:9), men en tredje ting er at mørket skader oss. Joh 12:35 sier noe interessant. ”Jesus sa da til dem: Ennå en liten stund er lyset blant dere. Vandre den stund dere har lyset, for at ikke mørket skal komme over dere. Den som vandrer i mørket, vet nemlig ikke hvor han går hen og Joh 11:10 hvor Jesus sier: ”Den som vandrer om natten, han snubler, fordi lyset ikke er i ham”.

Siden Gud elsker oss så høyt, ønsker Han at vi skal ha det godt til ånd, sjel og kropp. En vandring i lyset produserer nemlig godhetens frukt. Ef. 5:9 sier jo: ” For lysets frukt består i all godhet og rettferdighet og sannhet”. Når vi vandrer i lyset kommer vi altså til å ha det godt. Godt med oss selv og andre. Når vi har det godt, har Gud det godt. Det er derfor det er så smart å leve i lyset.

I morgen skal vi se litt mer på hva konsekvensene blir når vi ønsker å vandre i lyset. I dag kan vi meditere på det faktum at vi som tilhører Jesus ønsker å vandre i lyset slik som Han er lys.

Disiplene.

Ingen kommentarer: