mandag 5. mai 2008

5. Mai ”All trøsts Gud”

Har du lagt merke til hva som ofte sies når et barn gråter og er lei seg? Nettopp, ”Det går bra skal du se…” eller ”Så-så… Pappa/Mamma er her…”. Barnet får gjerne trøst av to ting: En lovnad fra mor eller far om at ”alt skal gå bra” og det blotte nærværet av en forelder.

Jehova har blitt vår Gud og Far. Sal 48:15 sier at: ”For denne Gud er vår Gud for evig og alltid. Han skal føre oss ut over døden”. I Bibelen ser vi en rekke lovnader fra denne Guden som kan trøste oss. Han sier at Han skal være med oss, Han har lovet å styrke oss og aldri forlate oss (Jesaja 41:10). Han er med oss i nøden, ja selv i dødsskyggens dal er Han med (Salme 23). Vår Gud hamler opp med våre fiender og gir de som tilhører Ham, evig liv.

Denne fantastisk kjærlighetsfulle og barmhjertige Gud kan med rette kalles ”all trøsts Gud”. 2Kor 1:3-4 sier: ”Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, barmhjertighetens Far og all trøsts Gud, han som trøster oss i all vår trengsel, for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøst vi selv blir trøstet med av Gud”.

Livet er ikke alltid en dans på roser. Noen ganger kan omstendighetene overrumple oss til tross for at vi har Universets Hersker som Pappa. Da er det trygt og godt å vite at denne Allmektige Himmelens og Jordens skaper elsker deg og vil være ”all trøsts Gud” – bare for deg.

Ta i mot Hans omsorg!

Disiplene.

Ingen kommentarer: