torsdag 1. mai 2008

1. Mai ”Med blikket festet på Jesus”

Det som fanger vår oppmerksomhet fanger oss. Det er derfor reklame er så viktig for den kommersielle industrien. Det er derfor profesjonelle idrettsutøvere ofte lar være å lese aviser som kritiserer dem rett før de skal delta i viktige idrettsarrangement. Psyken vår er i grunnen ganske skjør. Vi er lettpåvirkelig både på godt og på ondt.

Som kristne har vi et fantastisk hjelpemiddel til å oppnå et harmonisk og fredfullt indre liv. Bibelen sier at vi kan rette vårt blikk på JESUS. Heb 12:1-3 oppfordrer oss og sier ”Så la oss derfor, da vi har en så stor sky av vitner omkring oss, legge av alt som tynger, og synden som henger så fast ved oss, og løpe med tålmodighet i den kamp vi har foran oss, med blikket festet på Jesus,… Ja, gi akt på ham som utholdt en slik motstand fra syndere, for at dere ikke skal gå trett i deres sjeler og bli motløse”.

Det å ”gi akt på Jesus” og ”feste blikket på Jesus” er særdeles viktig. Vi opplever alle så ufattelige mange ting i hverdagen. Noen av oss opplever dype og traumatiske kriser, mens andre opplever tilsynelatende små trivielle utfordringer. Fellesnevneren er at de ”forstyrrer vår indre fred”. Det er i disse situasjonene vi som Guds barn kan ”se hen til Jesus” så vi ikke ”blir trette i våre sjeler og blir motløse”. Der er i disse situasjonene vi kan ”feste/lime/sveise fast” vårt blikk på Jesus – Han som kan alt, vet alt og forstår alt.

”Er det da noen trøst i Kristus, er det noen oppmuntring i kjærligheten, er det noe samfunn i Ånden, finnes det noen medfølelse og barmhjertighet” lurer Paulus på i Fil 2:1. Vårt svar er et klart ”JA”. I Kristus finnes det trøst, oppmuntring, samfunn, medfølelse og barmhjertighet. I Jesu ansikt ser vi håp, liv og lys. I Ham er alt hva vi behøver. Det er derfor vårt blikk rettes mot Ham og bare Ham.

Gud er med deg i dag. Se opp til Ham. Se inn i Hans ansikt. Han holder deg. Han svikter deg aldri. ”Skriften sier: Hver den som tror på ham, skal ikke bli til skamme” (Rom 10:11)

Disiplene.

Ingen kommentarer: