onsdag 7. mai 2008

7. Mai ”Hvordan herske i livet”

I går så vi på det faktum at Gud ville vi skulle herske og regjere i livet. 2Kor 2:14 sier jo blant annet at: ”Gud være takk, som alltid lar oss vinne seier i Kristus og ved oss åpenbarer duften av kunnskapen om ham på hvert sted”.

Men hvordan hersker vi i livet? Hvordan gå fra å ha SEIER som ”et religiøst mantra” til at det blir en realitet i hverdagslivet vårt? Svaret er enklere enn mange tror. La meg begynne med å stille deg et spørsmål. Når du går til lege og han gir deg medisin, hva gjør du da? Tar i mot medisinen selvfølgelig. Sier han at du skal ta medisinen morgen, middag og kveld, ja da tar du medisinen morgen, middag og kveld. Årsaken til at du ble frisk var altså verken egne gjerninger eller flotte bekjennelser, men at du TOK I MOT rett foreskrevet medisn!

La oss se litt på Rom 5:17 en gang til: ”For om døden kom til å herske ved den ene, fordi denne ene falt, hvor meget mer skal da de som MOTTAR nådens og rettferdighetsgavens overstrømmende rikdom, leve og herske ved den ene, Jesus Kristus”

Nøkkelen til å herske og regjere i livet er altså knytt opp i mot verbet ”å motta”. Det er altså IKKE noe du skal gjøre for å Seire, det er en Seier som allerede er vunnet i ditt sted som du får privilegiet å MOTTA.

I dag vil jeg at du skal vite 2 ting. Det ene er at det finnes Seier for deg. Det andre er at denne Seier allerede er vunnet og at Gud vil at du skal åpne hjertet ditt og motta denne Seier i tro. Du hersker altså i livet ved å motta.

Gratulerer med Seieren!

Disiplene.

Ingen kommentarer: