fredag 2. mai 2008

2. Mai ” Når du fester blikket på Jesus blir du forandret”

I går så vi hvor befriende det er for psyken vår å ”hvile trøtte øynene på Herren”. Det skaper indre fred og harmoni når Jesus Kristus får være vårt fokus. De gode nyhetene stopper ikke der. Ved å ”fortsette å se” på Herren blir vi også forvandlet til Hans likhet: 2.Korinterbrev 3:18 forteller oss at: ”Vi som med utildekket ansikt ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til det samme bilde, fra herlighet til herlighet, som av Herrens Ånd”.

Å bli lik Herren er altså ikke synonymt med å skjerpe seg, anstrenge seg eller ta seg sammen for å bli en god kristen. Nei, det å bli lik Herren er knyttet opp med verbet Å SE. Det er dette som er så genialt med Den Nye Pakts realiteter. Vi blir ikke forvandlet ved å gjøre, men ved å feste blikket på rett plass! Det er Herrens Ånd som utfører dette miraklet for oss, i oss og gjennom oss!

”Hvor er så vår ros? Den er utelukket. Ved hvilken lov? Gjerningenes lov? Nei, ved troens lov”, sier Paulus i Rom 3:27. Troens lov gjør at vi blir forvandlet. Vi tror på Jesus for frelse og vi tror på Jesus for forvandling. Dette er Den Nye Pakts realitet. Dette er troens lov. Dine gjerninger har altså ikke noe med din forvandling å gjøre. Gjerningenes vei var Den Gamle Pakts vei. I dag gjelder det bare en lov, troens lov.

Elskede bror og søster. Ser du hvor enkelt det er å leve det kristne livet? Alt handler bare om å festet blikket på rett plass. Det er på Jesus, bare Jesus.

Disiplene.

Ingen kommentarer: