torsdag 15. mai 2008

15. Mai ”Nådesbudskapet gjør at vi vil leve i lyset”

Kristenlivet handler IKKE om et ”ta-ikke, smak–ikke, rør-ikke - liv”. Det handler heller ikke om at vi skal ta oss sammen og være flinke kristne i egen kraft. Alt dette har vi ettertrykkelig slått fast i disse andaktene. Når dette er sagt, handler heller ikke Kristenlivet om at ”siden jeg er under Nåden lever jeg slik jeg vil”. Nei, du skjønner; Nådesbudskapet drar oss nemlig alltid til KRISTUS. Kristus i oss og Kristus igjennom oss. Vi er bundet til Kristus (1.Kor.9:21) og alt handler om Ham. I Nådesbudskapet er Kristus Herre (Rom.10:9-11) .

I går så vi at Nåden får oss inn i Kristuslikhet og at Kristuslikhet ikke bare var en følelse, men også en vandring. Jesus Kristus er nemlig ikke en lykkeamulett som fører deg til Himmelen bare du uttaler navnet hans. Nei, Bibelens Jesus har en vilje, en utarbeidet lære og en soleklar forståelse av hva som er rett og feil.(Matt.22:16, Hebr.1:9). Jesus Kristus er Sannheten personifisert. Han er verdens lys. Når vi sier at vi vil være disipler av Ham, ja da er det Lysets disipler vi har sagt ja til å bli.

I Joh 8:12 sier Jesus: ”Jeg er verdens lys! Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys” og i Joh 12:46: ”Jeg er kommet som et lys til verden, for at hver den som tror på meg, ikke skal bli i mørket”. Oaw! Når vi følger Jesus, vil livene våre leves i lyset! Tenk noe så utfordrende, men likevel herlig. Utfordrende, fordi vi bør kaste alle masker og vise Gud og mennesker hvem vi virkelig er. Herlig, fordi at Sannhetens lys setter oss virkelig fri.

Mange kristne våger ikke leve et liv i lyset. De er som de menneskene Jesus snakker om i Joh 3:19-21 hvor Han sier: ”Og dette er dommen, at lyset er kommet til verden, og menneskene elsket mørket framfor lyset, for deres gjerninger var onde. For hver den som gjør det onde, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli refset”.

De gode nyhetene er at ”E.Kr” kan vi ta av oss maskene og vise både våre gode OG dårlige sider frem for Gud. Gud kommer nemlig ikke til å fordømme oss (Rom.8:1) eller holde synden opp i mot oss (Rom.4:6-8). Synden og skylden er nemlig tatt bort ved Jesu dyrebare blod (Hebr.9:26-28). Nå kan vi heller tre frem for Nådens trone og finne nåde til hjelp i rette tid (Hebr.4:16) .Det er her, på Pappas fang, hvor våre mørke gjerninger kan bli avslørt av Det Sanne Lys (Ef.5:11) og vi kan bli hjulpet ut i en enda større frihet. En frihet hvor Jesus i oss får gjøre Lysets gjerninger. En frihet hvor mørket må slippe taket for lyset og hvor vissheten om at Jesu ord til oss fortsatt gjelder til tross for våre mangler og brister, nemlig ordene ”Dere er verdens lys!” (Matt.5:14).

Ha en strålende dag i Guds fulle flombelysning.

Ingen kommentarer: