onsdag 21. mai 2008

21. Mai ”Frukter av å være en Disippel”

Disse dagene snakker vi om konsekvensen av å vandre i lyset. Det å vandre i lyset er som tidligere nevnt synonymt med å vandre et liv i og med Kristus. I Luk.10:30-37 tar Jesus opp temaet ”å være en neste”. En Jesu disippel har nemlig 2 hovedanliggende i sitt liv. Det ene er å elske Herren sin Gud av hele sitt hjerte og sjel, av all sin kraft og forstand. Det andre, som i følge Jesus er like viktig, er å elske sin neste som seg selv (Luk.10:27). Dette er kristenlivets kjerne. Dette er det Jesus vil gjøre i og gjennom oss. Det å bry seg om menneskers åndelige, sosiale, sjeliske, økonomiske ve og vel, er altså gudsdyrkelse av ypperste klasse. Finn et behov og møt det om det er mulig. Vær som Jesus; bli syndernes og tollernes beste venn!

Jesus utrykker samme prinsipp om nestekjærlighet i Luk 6:31 hvor Han sier: ”Og som dere vil at menneskene skal gjøre mot dere, slik skal dere gjøre mot dem”. Det å være en disippel av Jesus innebærer altså at kristuslivet i oss bærer frem en frukt av å ville være sin neste til gagn. Dette samstemmer jo med Matt 20:25-27 hvor Jesus sier: ”Men Jesus kalte dem til seg og sa: Dere vet at fyrstene hersker over sine folk, og deres stormenn har makt over dem. Slik skal det ikke være blant dere. Men den som vil være stor blant dere, han skal være de andres tjener, og den som vil være den første blant dere, skal være de andres trell” . Og Paulus sitat i Fil 2:4 hvor han sier: ”Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye”.

Fruktene av å være en Disippel av Jesus er altså ikke bare å ta i mot Nåden, men også å la Nåden få virke i og igjennom en slik at andre blir velsignet av Kristus i oss.


Disiplene

Ingen kommentarer: