søndag 18. mai 2008

17. Mai ”En Kristen ønsker å finnet ut Jesu vilje og gjøre den”

Disse dagene har vi snakket om å ville leve i lyset med livene våre. Som frelste har vi jo lyset i oss og det er naturlig for oss å legge vekk mørkets gjerninger og ikle oss lysets. Rom 13:12 sier jo det så fint ”Det lir med natten, det stunder til dag. La oss derfor avlegge mørkets gjerninger, men iføre oss lysets våpen”.

Men hva er så lysets våpen? Hva er egentlig lysets gjerninger? Hvordan skal vi som kristne vandre i henhold til Lyset? Svaret er enkelt. Svaret er, som alltid, Jesus Kristus. Vi er nødt til å finnet ut hva Jesus sa om dette å vandre i lyset. Vi er nødt til å se hvilke konkrete ting Jesus mente når Han sa i Matt 28:19-20: ”Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!

Apollos var en slik mann som ønsket å vandre i lyset. Han ønsket å finne ut hva Jesus egentlig sto for. Apg 18:24-26 kan fortelle oss dette om Apllos: ”Det var en jøde ved navn Apollos, født i Aleksandria, som kom til Efesus. Han var en veltalende mann, og han var sterk i Skriftene. Han var opplært i Herrens vei, og da han var brennende i ånden, talte og lærte han grundig om Jesus, enda han bare kjente Johannes' dåp”.

Men det stopper ikke der. Vers 25 sier nemlig: ”Han begynte å tale frimodig i synagogen. Da Priskilla og Akvilas hadde hørt ham, bad de ham til seg og la Guds vei nøyere ut for ham. Apollos var en bror som altså visste en hel masse om både Gud og Jesus. Han var sterk i Skriftene, brennende og grundig LIKEVEL var han interessert å få Sannheten ”lagt nøyere ut for ham”.

Kjære leser. Tenk hvilket privilegium du og jeg har. Vi kan nærme oss Sannhetens Lys uten å være redde. Vi har ikke noe å tape. Gud er for oss. Gud vil oss det beste. Gud har kun gode gaver han vil gi oss. ”All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far. Hos ham er ingen forandring eller skiftende skygge”.

La oss gjøre en bestemmelse i dag. La oss bestemme oss for at vi, selv om vi ikke alltid greier det, av hjertet ønsker å finne ut mer av hva Jesus Kristus representerer og rette våre liv inn under Hans helbredende lys. La oss være som Apollos!

Disiplene

Ingen kommentarer: