søndag 10. februar 2008

11. Februar ”Mitt beger flyter over”

Har du noen gang hatt krampelatter? Mulig dette blir å le litt for mye, men du og du hvor herlig og befriende det er å le en latter som kommer dypt innenfra mageregionen. Det er som om hvert et fiber i kroppen skriker av fryd. Det er som om ”begeret flyter over av glede”.

Når Jesus kom til jorden, kom Han med en slik glede. Det står om Jesus at Gud salvet ham med gledens olje framfor sine medbrødre (Hebr.1:8-9). ”Han var full av liv og livet var menneskenes lys” sier Joh.1:4. Det var alltid noe friskt og befriende med Jesus. Som Rikets representant og Konge, strålte Han av liv og glede. Denne glede representerer også hans Rike. Det er derfor Paulus sier at Guds Rike består av blant annet ”glede i Den Hellige Ånd” (Rom.14:17).

Jesus kom ikke for å ha dette livet og denne glede for seg selv. Han ville dele alt med deg. ”Jeg er kommet for at dere skal ha liv og liv i overflod” sier Jesus i Joh.10:10. Og i 1Joh 1:4 sies det ”Dette skriver vi til dere for at deres glede kan være fullkommen”.

Dette guddommelige liv som produserer en fullkommen glede, ble nedlagt i din ånd den dagen du ble født på nytt. Du fikk ”livets vann” innlagt. I Joh 7:37-39 sier Jesus ”Om noen tørster, han komme til meg og drikke! Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans indre skal det flyte strømmer av levende vann. Dette sa han om den Ånd de skulle få, de som trodde på ham. For Ånden var ennå ikke gitt, fordi Jesus ennå ikke var herliggjort”.

Jesus vil fylle deg med sitt liv og med sin glede. Han vil fylle deg inntil begeret flyter over. La ham få gjøre det mot deg i dag. La han få ta deg med på en gledestur du aldri kommer utav.

Disiplene.

Ingen kommentarer: