lørdag 9. februar 2008

9. Februar ”Du dekker bord for meg like for mine fienders øyne”

Har du noen gang kommet til et dekket bord? Det er alltid deilig. Man kommer til noe som er ferdig. Man kommer til noe andre har lagt sin tid og sine krefter bak, bare for at du skal nyte og ha det godt.

Gud er sjenerøs. Han liker å skjemme oss ut. Han skjemmer oss ut fordi Han elsker. Hans kjærlighet mot oss er ubegrenset og uten betingelser. Det er derfor Gud har dekket bord for oss. Et bord full av himmelske godbiter.

Vi har snakket mye om Guds godhet og hva Han har å tilby oss i disse andaktene. I dag vil jeg vise deg HVOR Gud dekker bord. Han dekker bord for deg like for dine fienders øyne. Med andre ord midt i konflikten, midt i prøvelsen, midt i striden, står det et bord fremfor deg. Et bord dekket med nåde og sannhet.

Jesus vil at du skal finne dette bordet i dag. Det står og venter på deg. Til tross for at det stormer i livet, har Gud dekket et bord midt i livets skuddlinje. Når du setter deg ned ved dette bordet kommer hvile, fred, glede og harmoni. Ved dette bordet henter du ny styrke, visdom og kraft.

I dag har jeg en utfordring til deg. Ta med deg en fiende på lunsj. La en fiende få smake av de himmelske rettene. Gud har ikke bare dekket bordet for din skyld. Han har dekket bord for din fiende også. Ta ham ved hånden og fortell ham at han er velkommen til bords, så kan dere sammen spise av livets brød og drikke av frelsens vann. Alt er ferdig. Det er bare til å forsyne seg.

For så høyt har Gud elsket verden at Han gav sin sønn den enbårne for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv (Joh.3:16)

Disiplene

Ingen kommentarer: