fredag 29. februar 2008

25. Februar ”Vi lever av Ham”

1Joh 4:9 sier noe radikalt: ”Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbaret iblant oss, at Gud har sendt sin enbårne Sønn til verden, for at vi skal leve ved ham . Vi lever altså ikke lenger av bud, krav, møtevirksomhet eller åndelige øvelser. Vi lever av HAM! Maten vår, styrken vår, identiteten vår, er altså ikke lenger i arbeidet vi gjør for Ham, men i Ham selv!
Den nye paktens tjenere bekjenner derfor som Paulus i Apg.17:28 ”For det er i Ham vi lever, rører oss og er til”.

Det tok mange, mange år for meg å innse dette revolusjonerende faktum. For meg var den nye pakts tjeneste å leve FOR Jesus istedenfor å leve AV Jesus. Hverdagen besto av bibellesing, bønn, evangelisering og andre åndelige øvelser. Tjenesten i seg selv ble mer viktig og sentral enn HAM som gav selve tjenesten. Frukten? Jo, frukten ble en besserwisser som kunne mer enn alle andre, gjorde mer enn alle andre, men som fikk et kaldere og kaldere hjerte til de han betjente. Siden fokus var å gi sannheter og ikke Ham som var selve Sannheten, ebbet livet gradvis ut både i liv og tjeneste.

Mange kristne føler seg tørre. De føler at de er klingende bjeller og drønnende malm. De føler at ordene de taler og de gode gjerningene de gjør ikke får den livgivende frukt de så gjerne ville ha sett vokse frem. Jeg har gode nyheter til oss alle: ”Det er i HAM vi lever, rører oss og er til”. Begynn å lev AV Ham og ikke FOR Ham. Det er da livet flyter. Det er da Salvelsen manifesteres. Det er da og først da du kjenner at du ikke lenger er tørr.

Jesus sier i Joh 4:14 ”Men den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri i evighet tørste, men det vann jeg vil gi ham, blir i ham en kilde med vann som veller fram til evig liv”.

I dag anbefaler jeg deg å drikke så mye av JESUS at du renner over av vann. Måtte det vannet som renner over blir til en velsignelse for deg selv og de rundt deg. Fra og med i dag skal du aldri tørste eller føle deg tørr. ”For Guds kjærlighet er åpenbaret. Gud har sendt sin Sønn. Det er i Ham du lever, rører deg og er til”.

Ingen kommentarer: