mandag 25. februar 2008

24. Februar ”Jesusfokuserte tjenere”

I går så vi at du og jeg hadde blitt tjenere for en ny pakt. En ny pakt hvor budskapet er JESUS, målet er JESUS, middelet er JESUS og svaret er JESUS. Vi har altså avdødd fra den gamle pakten som sa: ”du skal – du skal ikke – du bør – du bør ikke – du må – du må ikke”, og oppstått til en ny og bedre pakt hvor selve Kristus-livet finnes innlagt i vår Ånd. Vi kan derfor si som Paulus: ”Det er altså ikke lenger jeg som lever, men Kristus i meg” (Gal.2:10).

Den nye pakts tjenere er derfor JESUS fokuserte tjenere. Den nye pakts tjenere innser at både de kristne og ikke-kristne har et behov av å møte personen JESUS. Han er jo den som frelser, leger, istandsetter og fullender. De er derfor ikke så interesserte i helliggjørelse, men mer interessert i Helliggjøreren. De fokuserer ikke så enormt mye på helbredelse, men holder fokuset på Helbrederen. For dem er ikke frukten det mest avgjørende, men at den troende lærer seg å dra næring fra selve roten. De forstår at det viktigste er ikke å få folk til å leve, men at de blir kjent med selve Livgiveren. ”For fra Ham er det jo legemet vokser Guds vekst” (Koloss.2:19).

Alt er i Kristus. Utenfor Ham finnes inget liv, ingen legedom, ingen frelse eller sann kristen virksomhet. Alt er i Kristus. Utenfor Ham blir vår religion en tørr, trist, livløs moral-religion.
Alt er i Kristus, og den nye paktens tjenere vet at når folket ser JESUS bli løftet opp, vil Han dra alle mennesker til seg (Joh.12:32).

Ha en JESUS fokusert dag.

Ingen kommentarer: