tirsdag 5. februar 2008

5. Februar ”Han fører meg på rettferdighets stier for sitt navns skyld”

En sau trenger ikke bare vann og hvile. Den behøver å vandre på rette stier. Det å vandre på rette stier er ikke et liv i en ”Ta-ikke, smak-ikke, rør-ikke” livsstil. Det å vandre på rettferdighets stier er å vandre i Jesus, vandre med Jesus og vandre for Jesus. Han er nemlig selve veien (Joh.14:6).

Som sauer i Guds hjord ønsker vi å la vår gode hyrde, Jesus Kristus, føre oss dit Han vil. Jesus leder oss alltid bort fra synd, opprør og eget strev og alltid inn i troens hvile, sannhet og ekte kjærlighet. Resultatet blir et liv i rettferdighet, fred og glede (Rom.14:17).

Jesus elsker oss så høyt at Han ønsker oss det beste. Det er derfor Han leder oss til sannheter som setter oss frie (Joh.8:32). Sannheten kan være tungt å svelge i blant, men skaper alltid en enorm frihet når vi tar i mot den i et edelt hjerte.

I dag oppmuntrer jeg deg til å nyte av Jesus i Bibelen. La Jesus få lede deg på rettferdighetens stier. La Ham peke på sannheter som setter deg fri. Han kommer ikke til å fokusere på dine egne tilkortkommenheter eller brister. Han kommer til å vise deg hvem du er i Ham. Da og først da blir du forvandlet fra herlighet til herlighet (2.Kor.3:18).

Disiplene

Ingen kommentarer: