mandag 11. februar 2008

12. Februar ” Bare godhet og miskunnhet skal etterjage meg alle mitt livs dager”.

Det går å kjenne Gud. Det går an å kjenne Ham på en slik måte at vi kjenner Ham med hjertet. Johannes 17:3 sier at ”Dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte Jesus Kristus”. Ordet ”kjenner” er som tidligere nevnt det greske ordet ”ginosko”, som betyr blant annet ”intim kontakt”, ”kjenne”. Gud vil at vi skal ha en intim kontakt med Ham. En hjerte til hjerte relasjon slik at vi på dypet blir kjent med hverandre .

Det å kjenne Gud innebærer at vi kjenner Hans karakter. Opp i gjennom kirkehistorien har ulike rykter oppstått om Gud og Hans karakter. Noen har hevdet at Han står bak både ulykker, død og katastrofer. Han har fått skylden for både sykdom, fattigdom og krig. Det er derfor så revolusjonerende når Jakob i sitt brev sier følgende om Gud: ”All GOD gave og all FULLKOMMEN gave kommer ovenfra, fra lysenes Far. Hos ham er INGEN forandring eller skiftende skygge” (1:17).

Noen har sagt at ”Sannheten setter fri”. Jeg vil heller si at ”Sannheten som man kjenner, setter fri”. La meg ta et eksempel. De aller, aller fleste foreldre elsker barna sine. Dersom barnet ikke selv tror på eller aksepterer foreldrenes kjærlighet, opplever barnet ikke den kjærlighet foreldrene gir. Det hjelper altså ikke at foreldrene viser kjærlighet om denne kjærlighet ikke blir mottatt eller trodd på.

Gud vil at vi skal lære å kjenne Ham som en Gud som bryr seg og som elsker. Det er derfor så viktig at vi forstår at ”Hans godhet og miskunnhet skal etterjage oss alle våre livs dager”. Hver eneste dag vil Han vise sin miskunnhet i mot oss. Hver eneste dag ønsker Han å være god. Hver eneste dag vil Han jage etter oss med sine fullkomne gaver. Hos Ham er det nemlig ingen forandring eller skiftende skygge.

I dag har vi muligheten til å la Gud ”treffe oss med sin godhet”. La oss åpne våre hjerter og meditere over Rom 8:32 som sier ”Han som ikke sparte sin egen Sønn, men gav ham for oss alle, hvordan skulle han kunne annet enn å gi oss alle ting med ham?”.

Ha en velsignet dag midt i Guds overveldende godhet.

Disiplene

Ingen kommentarer: