fredag 8. februar 2008

8. Februar ”Din kjepp og din stav trøster meg”

Hvordan kan en kjepp og en stav være til trøst? Vel, teologene har ulike svar på dette spørsmålet. Men en forklaring har vikelig grepet mitt hjerte. En hyrdestav fungerte nemlig ikke bare til å lede og forsvare en hjord. En hyrdestav fungerte også som en slags dagbok. Når hyrden hadde opplevd Guds mirakuløse inngripen, risset han dette inn i hyrdestaven sin. Når livet som hyrde ble ensomt eller tøft, leste hyrden opp hva han hadde risset inn i kjeppen og minnet seg selv på Guds godhet og trofasthet. Han kunne derfor si ”Din kjepp og din stav trøster meg”.

Vi kan fort glemme Guds godhet mot oss. Derfor sier David i Salme 103:2 ”Min sjel, lov Herren, og glem ikke alle hans velgjerninger!”. Det å minne seg selv på Guds godhet og trofasthet gjør at troen holdes frisk og levende. Du minner din sjel på at Gud aldri har ”latt deg i stikken”.

David fortsetter med å minne sin sjel om Guds godhet i Salme 103. I de neste versene profeterer han om realitetene i den nye pakt i Jesus Kristus. La oss lese hva han profeterer: ”Han som forlater all din misgjerning (1.Joh.2:12), som leger alle dine sykdommer (1.Pet.2:24). Han som forløser ditt liv fra graven (Joh.11:25), som kroner deg med miskunnhet og barmhjertighet (Ef..2:7). Han som metter din sjel med det som godt er (3.Joh.1:2), så du blir ung igjen likesom ørnen (2.Kor.4:16)”.

Livet er ikke alltid så lett. Jeg oppmuntrer deg derfor til å skaffe deg en ”hyrdekjepp”. Når du risser inn alle de gangene Gud er god mot deg, har du en flott medisin mot motløshet og Satans destruktive tanker. Gud er alltid trofast og god mot deg. Det gjelder bare å minne seg selv på det.

Disiplene.

Ingen kommentarer: