torsdag 21. februar 2008

Kontrastene land

Det er ikke bare-bare å komme hit til Filippinene. Det er mange og sterke inntrykk som møter en i denne 20 millioner byen.

Denne uken har vært en uke med store kontraster. Først matet vi mennesker i slummen. Her bodde mellom 5-10 personer i kasser på 2x2 meter under en bro uten mat, medisin og penger. Hele "bro-samfunnet" var på over 1000 personer og alle gjorde sitt fornødende ved broen. I tillegg fødte de her, vokste opp her, ble gamle her og døde her. På tross av omstendighetene var menigheten i slummen glade, harmoniske og så lyst på livet. Utrolig...

Kontrastene var derfor store når jeg noen dager etter underviste i en menighet på 1000 medlemmer. Disse hadde tatt over en flott kinosal og svære TV-skjermer videreformidlet budskapet mitt ut i det hypermoderne kjøpesentret menigheten var lokalisert i. Også denne menigheten var glade og harmoniske, misforstå meg ikke, men det var så utrolig rart for meg å undervise i et "skur" den ene dagen og ta på seg "mikrofon-myggen" og smile inn i TV kameraet den andre.

Forøvrig kan vi jo nevne at 2 menn ønsket å ta i mot Jesus sist møte og at "Nåde over Nåde" heftet blir systematisk brukt av pastorer her nede, hvilket innebærer at flere tusen mennesker blir berørt av nådesbudskapet. I går snakket jeg med en med-pastor i en svært anerkjent menighet her nede, som kunne opplyse om at heftet ble brukt til disippeltrening av over 200 cellegrupper.

DET er Nåde..

2 kommentarer:

Guten sin sa...

God å høre at de gode nyhetene spres og forkynnes.Fantastisk for hver og en som takker JA til å la seg forsone med Gud.Glad for at dere er der og vitner om det dere har erfart om Jesus og Jehova Gud. Keep up the good work!!!
Måtte nådens budskap komme alle de 20 Millionene for øret.
God bless.

Lars Paul sa...

Kult. God bless. Han som er i dere er større enn han som er i verden :)