mandag 18. februar 2008

16. Februar ”Jesus har blitt vår Jehova Rapha”.

Jeg er Jehova din Lege (Rapha) sa Gud til Israelittene i 2.Mos.15:26. Dette verset har de karismatiske menighetene bruk for å underbygge Guds vilje til å helbrede. At Gud vil helbrede er teologisk rett, men å bruke dette verset er ikke så lurt. Hvorfor?

2M 15:26 sier som følger: ”Han sa: Dersom du hører på Herren din Guds røst og gjør det som er rett i hans øyne, dersom du gir akt på hans bud og holder alle hans forskrifter, da vil jeg ikke legge på deg noen av de sykdommer som jeg la på egypterne. For jeg er Herren, din lege (Jehova Rapha)”.

Ser du at i den gamle pakt fantes det en forutsetning får å bli frisk fra sin sykdom? DERSOM du hører. DERSOM du gjør det som er rett i Hans øyne. DERSOM du gir akt på Hans bud. DERSOM du holder ikke noen av, men ALLE Hans forskrifter. DA vil Gud helbrede.

I den nye pakt Har Jesus oppfylt Lovens krav for oss. Vi får derfor helbredelse uforskyldt og av Hans nåde. Vi kan bli friske PÅ TROSS AV våre feil, mangler og brister.

Jes 53:4-5 forteller oss Den Nye Pakts virkelighet. ”Sannelig, våre sykdommer har han tatt på seg, og våre piner har han båret. Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig.
Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom”.

Det å få del av Guds legedom er ikke noe du kan fortjene eller prestere deg frem til. Det er en gave Jesus tilveiebrakte for deg den 14 Nisan år 33 e.kr. Løft dine hender og ta i mot!

Disiplene

Ingen kommentarer: