fredag 15. februar 2008

14. Februar ”Jesus har blitt vår Jehova Tsidkeno”

Det hebraiske ordet ”Tsidkeno” betyr ”Rettferdighet”. I den nye pakt har Jesus blitt vår rettferdighet (Jeremia 23:6), men på hvilken måte ble han det?

Jesus levde hele sitt liv uten å synde en eneste gang (Hebr.4:15) I Guds øyne levde Han et perfekt liv. Ikke bare levde Han uten å synde, Han oppfylte også alle Guds krav som Loven fremsatte (Matt.5:17). Den jødiske Loven, Torah, hadde 2277 bud, regler og forskrifter fordelt på 613 litt større lover som hadde sin kjerne i de 10 bud og sammen utgjorde disse reglene
1 Lov. Jesus fulgte i detalj alle disse lovene, uten å feile en eneste gang. Man kan derfor si at Jesus var det eneste mennesket på jorden som i seg selv var 100% rettferdig.

Når Jesus ble ofret for dine og mine synder var det derfor et fullkomment offer som hang på korset. Dette fullkomne offer gjorde meg og deg hellig (Hebr.10:10) og fullkommen (Hebr.10:14). Hvorfor? Jo, fordi Hans offer var hellig og fullkomment.

Igjen ser vi paktsprisnippet. Hans død ble vår død. Hans liv ble vårt liv. Hans fullkommenhet og hellighet ble vår fullkommenhet og hellighet. Det er derfor 1Kor 1:30 forkynner: ”For det er hans verk at dere er i Kristus Jesus, HAN SOM FOR OSS HAR BLITT visdom fra Gud, rettferdighet og helliggjørelse og forløsning”.

I dag vil jeg at du skal vite at du er like rettferdig som Jesus. Du er like ren som Jesus. Like fullkommen og like hellig. Du kan rett og slett ikke bli mer rettferdig enn det du er i dag. Den rettferdighet Han i selg selv har, er for all tid blitt din.

”Han som ikke visste av synd, har Gud gjort til synd FOR OSS, for at VI, I HAM, har blitt Guds rettferdighet” (2.Kor.5:21).

Disiplene.

Ingen kommentarer: