mandag 18. februar 2008

18. Februar ”Vil Jesus helbrede alle?”

Det store spørsmålet de fleste troende stiller seg er ikke om Jesus kan helbrede, ei heller om han vil. Den tanken de fleste sliter med er om Jesus vil helbrede MEG.

Dette spørsmålet er svært viktig. Skulle det vise seg at Gud ønsket å helbrede noen og ikke andre, ja da har vi svaret på hvorfor noen blir friske og andre ikke. Derimot oppstår det et annet problem, nemlig spørsmålet om hvorfor Gud vil helbrede visse og la være å helbrede andre.

Svaret på spørsmålet vi stiller i dagens andakt kommer blant annet i det prinsipp Paulus tar opp i Rom 2:11. Her sier han: ”For Gud gjør ikke forskjell på folk”. Tenk noe så befriende å høre. Gud gjør ikke forskjell på folk!

Vi finner også støtte for at Gud vil helbrede ALLE i Jesaja 53:4-6. Her profeterer Jesaja og sier: ”Sannelig, våre sykdommer har han tatt på seg, og våre piner har han båret. Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom. Vi fór alle vill som får, vi vendte oss hver til sin vei. Men Herren lot den skyld som lå på oss alle, ramme ham”. Om Jesus døde for alle, tok skylden for alle, tok synden for oss alle, ja da må han nødvendigvis også ha tatt sykdommen for oss alle!

For å understreke at Jesus kan og vil helbrede ALLE, helbredet Han ALLE når han vandret her på jorden. La meg nevne 3 korte eksempler. I Matt 4:23 sies det at : ”Jesus drog omkring i hele Galilea. Han lærte i deres synagoger, forkynte evangeliet om riket og helbredet ALLE slags sykdommer og plager blant folket”. Luk 6:19 fortsetter med å si at: ”Hele folkemengden prøvde å få røre ved ham, for det gikk en kraft ut fra ham og helbredet ALLE”. Og Apg 10:38 sier at: ”Gud salvet Jesus fra Nasaret med Den Hellige Ånd og kraft, han som gikk omkring og gjorde vel og helbredet ALLE dem som var underkuet av djevelen, fordi Gud var med ham”.

I dag vil jeg at du skal se at du overhode ikke står utenfor Guds plan for helbredelse. Det er ikke slik at Gud ser alle andre, men ikke deg. Tvert i mot er det nettopp DEG han ser. Det er DU som er Hans paktspartner. Det eneste du behøver å gjøre er å slippe kontrollen over livet, feste ditt blikk på Jesus Kristus og la Ham få lov til å slippe til med sin helbredende nåde. La helbredelsen komme når Gud vil. Stress ikke. Slapp av og hvil i fanget på en kjærlighetsfull Gud som vil og kan helbrede ALLE.

Disiplene.

Ingen kommentarer: