lørdag 23. februar 2008

23. Februar ”Tjenere for en ny og bedre pakt”

Vi har i flere andakter sett at Jesus Kristus har blitt oppfyllelsen av alle ”Jehova vår ….” – titlene. Jesus Kristus er altså den personen som har oppfylt alle Guds paktsnavns løfter (2.Kor.1:20). Han, og ingen annen, er Guds endelige bidrag til menneskenes frelse og gjenopprettelse.

I 2.Kor 3:5-6 sier Paulus noe meget viktig. Her sier han: ”Ikke så at vi av oss selv duger til å tenke ut noe som av oss selv, men vår dugelighet er av Gud, han som også gjorde oss dugelige til å være tjenere for en ny pakt, ikke bokstavens, men Åndens pakt. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende”.

Du og jeg er blitt dugelige til å være tjenere og formidlere av en ny pakt. En pakt hvor alt handler om Jesus Kristus. En ny pakt hvor frelsen er i Ham. Livet er i Ham. Styrken er i Ham. Helbredelsen er i Ham. Helliggjørelsen og fullkommenheten er i Ham, ja alt det du og jeg behøver i livet og i døden finnes i Ham.

Som tjenere av den nye pakt er det altså personen JESUS du skal formidle. Ikke: ”du skal – du skal ikke- du bør – du bør ikke”. Bokstaven (Loven) slår i hjel, mens Jesus (Nåden og Sannheten) gjør levende! Vi slipper altså å være åndelige politimenn verken for våre søsken eller for de ufrelste. Det handler om å formidle Jesus. Jesus i sin Nåde. Jesus i sin Kjærlighet. Jesus i sin Sannhet, Herlighet og Kongelig prakt. Alt handler om Ham. Han er alfa og omega. Den første og den siste. Begynnelsen og enden (Åp.22:13).

La deg bli elsket av Ham i dag. Løft dine hender og takk Ham for at Han er mer enn nok for både deg og de du vil møte. Takk Ham for at du har blitt en tjener og formidler av en ny pakt hvor HAN er det eneste budskapet du behøver å formidle.

Disiplene

Ingen kommentarer: