fredag 29. februar 2008

26. Februar ”Lev livet levende”

Jesus er full av liv. Jesus er full av lys. Vi kan med andre ord si at Jesus er full av guddommelig energi. I går så vi at Gud vil at vi skal leve AV Ham. Når vi lever av Ham, flyter det ekte guddommelige livet ut igjennom oss. Han er vintreet. Vi er grenene.

Jesus vil at vi skal leve livet levende. Han ønsker ikke at du og jeg skal være små, grå mus som unnskylder seg for å være til. Nei, Hans liv i oss er fargerikt., kreativt, boblende og skapende. Jesus vil at livet med stor L skal slippes løs i oss. Han vil at vi skal leve livet til det maksimale.

I Rom 7:4 forteller Paulus om nøkkelen til hvordan leve et slikt liv. I hans tanke er det likhetstegn mellom det å leve et ekte, herlig Jesus-liv, med det å bære frukt for Gud. Paulus skriver: ”Mine brødre! Slik døde også dere fra loven ved Kristi legeme, for at dere skal tilhøre en annen, ham som ble oppreist fra de døde, så vi kan bære frukt for Gud”.

Hvordan skal man bære frukt for Gud? Hvordan skal Jesus-livet i oss komme ut som et fargerikt, kreativt, boblende og skapende liv? Jo, ved at du og jeg innser at vi er døde fra Loven. Og gjennom å få innsikt om at vi tilhører en annen, nemlig Jesus.

Det å virkelig vite og på dypet forstå at du er død fra lover, bud og regler som sier ”ta-ikke, smak-ikke, rør- ikke” (Koloss.2:20-23) frigjør deg fra fordømmelse, mindreverd og skyldfølelse. Det å vite at alle de krav som Gud en gang stilte er blitt oppfylt av Jesus Kristus for deg (Joh.19:30) slik at du slipper å stresse for å oppfylle dem, skaper overskudd, glede og ikke minst fred. Frihet fra Loven blir en frihet fra trelldom, egosentriskhet, eget-strev og synd (Gal.5:1, Gal.2;20, Filipp.3:9, Rom.6:14,).

Rom 8:1-6 sier: ”Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus. For livets Ånds lov har i Kristus Jesus frigjort meg fra syndens og dødens lov. For det som var umulig for loven, fordi den var maktesløs på grunn av kjødet, det gjorde Gud, da han sendte sin egen Sønn i syndig kjøds lignelse, for syndens skyld, og fordømte synden i kjødet, for at lovens rettferdighet skulle bli oppfylt i oss, vi som ikke vandrer etter kjødet, men etter Ånden.
For de som er etter kjødet, attrår det som hører kjødet til. Men de som er etter Ånden, attrår det som hører Ånden til. For kjødets attrå er død, men Åndens attrå er liv og fred”.

2Kor 3:6 sier at ”Bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende”. I dag kan du fryde deg over at du er fri fra bokstavens pakt og satt inn i Åndens pakt. I dag kan du fryde deg over at Livet med stor L ikke kommer fra bud, regler og krav, men fra JESUS selv. Fryd deg over Ham. Fryd deg i Ham. Fryd deg så mye at det bobler over av LIV på innsiden. La det fargerike, kreative, boblende og skapende livet strømme ut av deg. Lev Livet Levende!

Disiplene.

Ingen kommentarer: